web stats
diashow
Jukka Kivimäki

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Jukka Kivimäki

Jukka Kivimäki

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Tietotori

MATINKYLÄN UIMAHALLI JA MERI-MATIN KOULU TOTEUTETTAVA PIKAISESTI

  Kirjoitus julkaistu Länsiväylälehdessä. 29.-30-9-2012

MATINKYLÄN UIMAHALLI JA MERI-MATIN KOULU TOTEUTETTAVA PIKAISESTI

Matinkylän asukkaat ovat saaneet odottaa heille luvattua uimahallia jo yli 40 vuotta. Matinkylän suuralue on ainoa Espoon suuralueista, jolta edelleen puuttuu uimahalli. Matinkylän uimahallihanke on aina kilpistynyt joko muiden kaupunginosien kiireellisempiin hakkeisiin tai puuttuvaan tonttiin. Nyt on vihdoinkin Matinkylän vuoro.

Asukkaiden kannalta paras sijoituspaikka uimahallille olisi Tynnyripuistossa, lähellä tulevaa metroasemaa, alueelle jo suunnitellun Meri-Matin koulun kupeessa. Vaihtoehtoista, osittain maanalaista ratkaisua Kalapuistossa vierastetaan.
 
Myös Meri-Matin koulu tulee toteuttaa pikaisesti koulun alkuperäisten suunnitelmien mukaiselle paikalle. Meri-Matin koulun suunniteltiin valmiiksi jo viime vuosikymmenellä, mutta siirrettiin poliittisella päätöksellä hamaan tulevaisuuteen. Koulun Y-tonttivaraus on edelleen voimassa, mutta nyt sitä kaavaillaan purettavaksi. Tämä olisi lyhytjänteistä politiikkaa. Suunnitellulla paikallaan uusi koulu liikuntatiloineen palvelee parhaiten alueen väestöä, peruskoululaisia ja iltakäyttäjiä. Tämä vastaa myös kaupungin sivistystoimen kantaa asiassa.

Uusi koulu on alueelle välttämätön ja hanketta tulee kiirehtiä. Väestöennusteiden mukaan peruskoululaisten määrä Matinkylän alueella kasvaa tällä vuosikymmenellä yli 150 lapsella. Alueen nykyiset koulut Tiistilässä ja Matinlahdessa ovat jo pitkään olleet täynnä ja yli 500 perusopetuksen oppilasta kulkee kouluun alueen ulkopuolelle.

Sosialidemokraatit ovat kaupungin eri luottamuselimissä johdonmukaisesti tukeneet Meri-Matin koulun rakentamista ja sille varatun Y-tontin säilyttämistä. Suomenkielisen varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenenä olen esittänyt hankkeen kiirehtimistä.


Jukka Kivimäki

Espoon suomenkielisen opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen (sd)

Liitteet:
Tiedosto  Tilastotietoa.xls / Uploaded File    11K
 

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten testien osuus ovat edelleen korkeita Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Samalla rokotuskattavuus on noussut hyvää tahtia ja vakavien tautitapausten muoto on vähentynyt aiemmista epidemiahuipuista.

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos (Kok.).

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Slovakialta syytös Venäjälle vaaleihin sekaantumisesta

Slovakia syytti maanantaina Venäjää sekaantumisesta viikonlopun parlamenttivaaleihin. Slovakian ulkoministeriö syytti lausunnossaan Venäjää...

Lue lisää »

STT:n tiedot: Väkivaltaisessa maineessa olevan rikollisverkoston epäillään salakuljettaneen huumeita suomalaisille katujengeille

Ruotsalaisen, äärimmäisen väkivaltaisessa maineessa olevan Dödspatrullen-rikollisverkoston epäillään salakuljettaneen ja yrittäneen salakuljettaa...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP:n ryhmäpuheenvuoro vuoden 2023 budjetin palautekeskutelussa

SDP:n ryhmäpuheenvuoro vuoden 2023 budjetin palautekeskutelussa. kansanedustaja Riitta Mäkinen. Muutokset puhuttaessa mahdollisia.

Lue lisää »

Sähkön hintakriisi kärjistyy – SDP on valmis toimimaan

SDP on valmis ottamaan käyttöön kaikki keinot, joilla sähkön hintaa kuluttajille pidetään kohtuullisena, kannusteita sähkön säästämiseen...

Lue lisää »