web stats
diashow
Jukka Kivimäki

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Jukka Kivimäki

Jukka Kivimäki

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Tietotori

Matinkylä-Seura 40 v juhla avaussanat

 
Matinkylä-Seura ry:n 40-vuotisjuhlan avaussanat
Jukka Kivimäki, Seuran puheenjohtaja
 
Tervetuloa tähän Matinkylä-Seura ry:n 40-vuotisjuhlaan.
 
Matinkyläseura perustettiin syyskuussa 1970 ja merkittiin yhdistysrekisteriin saman vuoden marraskuussa. Toiminnan alkuvuosina 1970-luvulla seurasta tuli merkittävä toimija uuden, kasvavan kaupunginosan asukkaiden yhteenkuuluvaisuuden vaalijana.
 
!970-luvulla Suomessa elettiin yhdistystoiminnan kultaisia vuosia ja Matinkylä-Seurasta muodostuikin alueella toimivien muiden yhdistysten yhteinen foorumi. Vuosien varrella Matinkyläseuralla on ollut merkittävä rooli alueen asukkaiden etujen valvojana.
 
Osa seuran tavoitteista on toteutunut, osa ei. Esimerkiksi alueelle pitkään odotettu uimahalli odottaa edelleen tuloaan.
 
Meri ja Matinkylän ranta ovat olleet tärkeässä asemassa Matinkylä-Seuran toiminnassa. Takavuosien toiminnasta mainittakoon esimerkiksi vuosittain toistuneet Matinkylän rantajuhlat. Seuran nykyiseen toimintaan kuuluu jokavuotiset Matinkylän rannan siivoustalkoot toukokuussa.
 
Nykyisen toiminnan pääpaino on kulttuuritoiminnassa. Tästä esimerkkinä seuran toteuttamat Matinkylän kaupunkipolkuoppaat ja niihin kerätty historiallinen tieto reittien varrelta.
 
Asukkaiden etujen valvonnalle on edelleenkin tarvetta. Tuoreimpana esimerkkinä tästä on Seuran kannanotto Matinkylän terveysaseman laboratoriopalveluiden lakkauttamisesta.
 
Tulevaisuus tuo Matinkylä-Seuralle uusia haasteita. Tuleva Matinkylän metroasema muuttaa Matinkylän alueen kaupunki-ilmettä ratkaisevalla tavalla. Eräs seuran tulevaisuuden haasteista onkin ottaa kantaa Matinkylän metroaseman syöttöliikenteeseen. Ehkä nuorimmat meistä läsnä olevista näkevät vielä senkin päivän jolloin myös Matinkylän metroaseman syöttöliikenne muuttuu raideliikenteeksi.
 
Kotiseututoiminnalla on kahdenlainen rooli: Katsoa menneeseen, tuntea se, kunnioittaa sitä ja oppia siitä. Katsoa tulevaisuuteen ja nähdä millaisena se olisi parempi.
 
Vielä kerran: Tervetuloa tähän Matinkylä Seura ry:n 40-vuotisjuhlaan.
 

Uutiset Espoo.fi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä puoltaa yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvaväleistä luopumista

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on kehittynyt kohti parempaa suuntaa, vaikka tartuntamäärät ja positiivisten testien osuus ovat edelleen korkeita Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Samalla rokotuskattavuus on noussut hyvää tahtia ja vakavien tautitapausten muoto on vähentynyt aiemmista epidemiahuipuista.

Lue lisää »

Valtuusto jakoi luottamuspaikat

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Partanen (Vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Henrik Vuornos (Kok.).

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Slovakialta syytös Venäjälle vaaleihin sekaantumisesta

Slovakia syytti maanantaina Venäjää sekaantumisesta viikonlopun parlamenttivaaleihin. Slovakian ulkoministeriö syytti lausunnossaan Venäjää...

Lue lisää »

STT:n tiedot: Väkivaltaisessa maineessa olevan rikollisverkoston epäillään salakuljettaneen huumeita suomalaisille katujengeille

Ruotsalaisen, äärimmäisen väkivaltaisessa maineessa olevan Dödspatrullen-rikollisverkoston epäillään salakuljettaneen ja yrittäneen salakuljettaa...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP:n ryhmäpuheenvuoro vuoden 2023 budjetin palautekeskutelussa

SDP:n ryhmäpuheenvuoro vuoden 2023 budjetin palautekeskutelussa. kansanedustaja Riitta Mäkinen. Muutokset puhuttaessa mahdollisia.

Lue lisää »

Sähkön hintakriisi kärjistyy – SDP on valmis toimimaan

SDP on valmis ottamaan käyttöön kaikki keinot, joilla sähkön hintaa kuluttajille pidetään kohtuullisena, kannusteita sähkön säästämiseen...

Lue lisää »